WEDSTRIJD Pibo Tongeren - ZVK Celtic Houthalen '94  5 - 5  (2-3)

DATUM 16-01-2009  21:45

DOELPUNTEN

VERSLAG *** Celtic geeft riante voorsprong uit handen ***

De Aanloop.

Afgelopen vrijdag stond alweer de eerste wedstrijd op het prgramma in de terugronde van de competitie. Celtic Houthalen maakte de trip naar Pibo Tongeren. In de ranking staat Pibo 3pt achter Celtic met een wedstrijd méér gespeeld. Celtic verliest Janny Wawrzak die met gescheurde enkelbanden enkele maanden out zal zijn. Ook Jens Verdingh wacht nog even vooraleer hij terug zal aanpikken bij de spelersgroep.

De Feiten.

Pibo plooide terug en probeerde op de counter te spelen. Ze lieten alzo het initiatief aan Celtic. En toch was het eerste wapenfeit voor Tongeren met een uitbraak in de 3'. Het schot van Muls werd echter gepareerd door een alerte Sacchini. In de 4' legde Corthouts aan, maar hij besloot net naast de kruising. Celtic domineerde en zag een Pibo zoals we dat niet gewoon waren. En toch kregen we niet echt de kansen afgedwongen. In de 6' dan kon Pibo opnieuw gevaarlijk worden, maar de ongelukkige Muls trof de paal. In de 7' dan legde Debusschere een knappe 1/2 op met Salmy en puntte de 0-1 tegen de netten. Celtic kon die verdiende voorsprong echter niet lang vast houden want Derwae rushte op langs de lijn en probeerde vanuit een zeer moeilijke hoek nog te schieten en de bal ging nog binnen ook, waarbij vooral doelman Sacchini verbleekte. Een minuutje later komt Bollen mooi naar binnen en zet doelman Sacchini op de verkeerde voet, 2-1 voor Pibo. Gevleid, maar slim vande thuisploeg, dat Celticopnieuw langszij zag komen in de 9', wanneer Salmy heel knap de mee opgerukte Debusschere aanspeelt en die op zijn beurt beheerst de 2-2 door de benen van doelman Heyninck binnenschiet. Daarna domineert Celtic de wedstrijd, maar meer dan veldoverwicht hadden we niet. In de 13' dan komt Bouagaz tot een schot, maar dat gaat voor langs. Een minuutje later krijgen we een knappe thuisaanval, wanneer Jacobs in de rug van Ribeiro opduikt, maar ook zijn schot gaat voor langs. In de 15' dan wordt een eerste 10m toegekend, want de thuisploeg had dikwijls een foutje nodig om de technisch betere bezoekers af te stoppen. De 10m werd goed genomen door Corthouts, maar doelman Heyninck pareerde. Celtic nam nu het heft nog meer in handen en doelman Heyninck moest in diezelfde speelminuut Ribeiro tot 2x toe afstoppen. Een minuutje later duikt Bouagaz in de rug op voor Heyninck, maar die keepte uitmuntend en pareerde opnieuw. Twee minuten voor de koffie lukte het Celtic dan toch om opnieuw en verdiend op voorsprong te komen, wanneer Ribeiro naar binnenkomt en vanuit de 2e lijn binnen trapt, 2-3. Een minuutje later kent de thuisploeg het nodige geluk, want Debusschere speelt opnieuw knap en goed in op Salmy, die kaatst op zijn beurt terug en doelman Heyninck kent het nodige geluk om niet opnieuw een doelpunt tegen te krijgen. Net affluiten dan lijdt Tunckurt, nochthans goed bezig, dom balverlies, maar Jacobs werkt niet af en het blijft 2-3 tot aan de rust.

Na de pauze krijgen we een gretiger en beter bekend Pibo te zien, want Muls knalde 2x tegen de paal in de 22'. Celtic was gewaarschuwd en trok meteen ook een versnelling hoger. In de 23' onderschept Celtic de bal en in een 3 tegen 1 situaite werkt Bougaz knap af, 2-4. Twee minuten later wordt Corthouts knap aangespeeld door El Mansouri en die punt de 2-5 tegen de netten. Dan krijgen we hét sleutelmoment in de wedstrijd, wanneer Ribeiro wordt onderuitgehaald door Detré en ongelukkig neerkomt op het hoofd. Ribeiro was even letterlijk knock-out, en wat belangrijker is voor Celtic, out voor de rest van de wedstrijd. In de 28' rukt Derwae op langs de lijn legt knap voor en Bollen werkt ditto af, 3-5. In diezelfde speelminuut knalt Debusschere op doel en opnieuw keept Heyninck uitmuntend, geen doelpunt dus. In de 31' dan leidt Bouagaz dom balverlies, heel dom, want Jacobs scoort de aansluiingstreffer, 4-5. Een minuutje draait Bollen knap weg van Debusschere en knalt onhoudbaar binnen, 5-5. Het spel gaat nu in turboversnelling met enorm veel kansen langs beide kanten, teveel om ze allemaal op te noemen, want ze volgden in een te snel tempo elkaar op. Het waren vooral de beide doelmannen die zich op het voorplaan keepten want zowel doelman Sacchini als doelman Heyninck hielden wel 5 à 6 gemaakte doelpunten uit hun netten. Twee minuten voor affluiten knalde Debusschere nog tegen de paal, maar de score bleef uiteindelijk hangen op 5-5.

De analyse.

Een billijk gelijkspel met 2 ploegen die er voluit voor zijn gegaan in een wedstrijd die vooral door Pibo op het scherpst van de snee werd gespeeld in de herneming, na een makke en tamme eerste helft. Het uitvallen van Ribeiro deed Celtic de das uiteindelijk om en ei zo na keerden we puntenloos terug naar huis. Maar dat zou dan ook weer onverdiend geweest zijn. Indien er toch een ploeg mocht winnen, was dat Celtic, alleen al omdat Pibo in de eerste helft niet heeft gespeeld zoals we dat van hen gewoon zijn. Pibo - Celtic, als we terugdenken aan de bekerclash afgelopen seizoen, dan kan ik U vertellen dat we afgelopen vrijdag een gelijkaardige bloedstollende thriller konden meemaken.

Maar uiteindelijk is een gelijk spel nog geen ramp, aangezien enkel Lier en Beyne verder weglopen in de ranking en onderaan niemand bijloopt. Alles blijft dus nog zoals het was en volgende week komt Beyne op bezoek. Kunnen we het puntentverlies van in de heenronde revancheren ? U kunt het allen meemaken komende vrijdag in de Celtic arena op 21u30 !!!!